Održana Humanitarana akcija Dan narcisa

Aktualno 23. ožujka 2015

U subotu, 21. ožujka 2015. godine, članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Kutina obilježile su Dan narcisa koji se i ove godine održava diljem Hrvatske.

10418155_436932619803311_1622116855667402182_n

Dan narcisa se obilježava od 1997. godine kada je po prvi puta, od strane Hrvatskog foruma protiv raka dojke EUROPA DONNA, koji je članica Europske koalicije Europa Donna, organizirana akcija Dan narcisa gdje se prodajom cvijeća prikupljaju sredstva za provođenje programa i ciljeva u borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol proljeća, nade i novog života. Europa Donna ima za cilj provođenje dugoročnih programa i projekata vezanih uz edukaciju o prevenciji raka dojke i uspostavi suradnje sa sličnim udrugama, sekcijama i institucijama u Hrvatskoj.

11080987_436933776469862_4568126069676072825_n

U Kutini, ispred Robne kuće, članice Foruma su u rekordna 2 i pol sata prodale oko 2500 narcisa. Članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Kutina podržavaju ovu hvale vrijednu akciju već sedmu godinu za redom.

Akciju su u Kutini podržali i gradonačelnik Grada Kutine, Andrija Rudić, v.d. predsjednik županijske organizacije SDP-a Sisačko – moslavačke županije i kandidat za predsjednika ŽO SDP-a Sisačko- moslavačke županije, Zdenko Vahovec , kao i vodstvo kutinskog SDP-a, predvođeno predsjednikom Nikolom Domitrovićem i potpredsjednicom Kristinom Jakopović.

11059974_436932899803283_8238101271668284285_n 10432463_436934099803163_2878664104758343118_n