OSUĐUJEMO IZNIMNO NEPOŠTIVANJE DEMOKRATSKIH STANDARDA OD STRANE OPORBE I POZIVAMO IH DA POČNU RADITI NA DOBRO GRAĐANA

Aktualno 20. svibnja 2016

Odlaskom sa sjednice uz povike vrijeđanja oporbeni vijećnici HDZ-a i njihovi vazali pokazali su da su iznimno nervozni, da vole politizirati, da ne razumiju demokratske procedure, a uz to pokazali su i iznimnu nekulturu i nemoć.

Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine bila je poprište potpunog poraza koncepta destruktivnog ponašanja HDZ-a i njihovih satelita koji ne slušaju druge već samo sebe, ne poštuju Poslovnik Gradskog vijeća i upute Ministarstva uprave. Jedini politički cilj koji se može postići takvim ponašanjem je zaoštravanje odnosa i stvaranje sukoba jer je poznato da samo u neredu i kaosu HDZ i njihovi sljedbenici znaju funkcionirati.

Moramo iskazati i ogromno razočaranje zbog iznimnog nepoštivanja institucije Gradskog vijeća koje je pokazala ravnateljica Dječjeg vrtića Jasna Borovnjak. Ona se odbila odazvati pozivu na raspravu u okviru točke dnevnog reda. Na taj način se još jednom politički svrstala i pokazala tko joj je politički sponzor jer su i HDZ i njihove podružnice odlaskom sa sjednice odbili raspravljati o toj temi.

Nakon izlaganja diskutanata na sjednici Gradskog vijeća jasno je i zašto su pobjegli. Metode zastrašivanja i pritisaka na zaposlenice vrtića od strane ravnateljice postale su javne, a kada 70 zaposlenica vrtića govori o tome onda to više nije nešto što se da zataškati. Nažalost, manipulacijama natječajnim procedurama, pokušajem zapošljavanja vlastite kćeri i zeta kao i ostalim rabotama uklopila se gospođa Borovnjak u tamno sivilo svojih HDZ-ovskih i kvazi-liberalnih političkih sponzora. SDP osuđuje ovakvu smišljenu politiku zaoštravanja i neće se dati uvući u bilo kakve rasprave već poziva oporbu da zdravorazumski prihvati procedure i demokratski način rada i konstruktivno doprinese razvoju Grada Kutine.