KUTINSKI SDP PROTIV SKIDANJA STRATEŠKOG STATUSA PETROKEMIJI, A ZAŠTO HDZ ŠUTI?

Aktualno, Press 16. svibnja 2016

Nakon telefonske sjednice Vlade RH tijekom koje je Petrokemija skinuta s popisa tvrtki od strateškog interesa za RH, te nakon priopćenja gradonačelnika Kutine Andrije Rudića, priopćenja petrokemijskih sindikata EKN-a i DEMOS HUS-a, te Udruge branitelja Petrokemije, konferenciju za novinare na tu temu sazvao je kutinski SDP.
Miodrag Mišljen rekao je kako kutinski SDP osuđuje ovakvu odluku Vlade. »Ne možemo prihvatiti da se nakon svih prethodnih loših iskustava priprema još jedna privatizacija na HDZ-ov način. SDP neće mirno promatrati kako se bez uključivanja javnosti događaju sudbonosne odluke za hrvatsko gospodarstvo i Kutinu. Posebno ističemo da smo razočarani što su HDZ i njihove političke sjene HSLS i HSS prešutjeli ovu Vladinu odluku jer se to uklapa u njihov obrazac ponašanja», rekao je Miodrag Mišljen. Rekao je kako te stranke zanima samo njihov osobni interes, a ne sudbina grada i naroda, te nastavio: «Da imaju imalo hrabrosti reagirali bi kao što se protiv ovakvog rada Vlade pobunio koprivnički HDZ. Nažalost oni su podvili rep i zavukli se u mišju rupu kada se odlučuje o sudbini svih Kutinčana».
Drago Šivak, hrvatski branitelj, u svom je izlaganju podsjetio na velik doprinos Petrokemije u Domovinskom ratu: «Velik dio radnika Petrokemije bio je na prvoj crti bojišnice, dok je preostali dio radnika čuvao Petrokemiju. Stoga SDP daje podršku Udruzi branitelja Petrokemije u nastojanjima očuvanja tvrtke», rekao je Šivak.
“Ako vas pitaju što SDP namjerava, vi samo recite da imamo spremne aktivnosti i da će SDP uvijek biti na strani Kutinčana” zaključio je na kraju Miodrag Mišljen.

1 2 3