PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA SDP-a KUTINA – 13.03.2013.

Press 14. ožujka 2013

Poštovani,

Zaista je zanimljivo kako su predsjednici vladajućih stranaka u Kutini spremni za loše stanje u Kutini u kojoj već 20 godina nema novih uspješnih privatnih investicija opružiti stranke koje nisu u proteklih 20 godina vodile Kutinu. Naši sugrađani nisu blesavi i znaju što se to dogodila s poduzetničkom klimom u Kutini dok istovremeno u susjednim općinama niču pogoni poput Sano ili PharmaS u Popovači.

Naši sugrađani primjećuju antipoduzetničku klimu i u činjenici da je propalo mnogo poduzetnika iz Kutine koju su ušli u posao s Gradom i gradskom upravom HDZ-a, HSLS-a i HSS-a. Podsjetit ću na Zrin-grad, DaGaMar i Smuđ-invest i oko 300 radnih mjesta u tim tvrtkama koja su nestala.

Došlo je vrijeme da se prekine antipoduzetnička klima u kojoj se za izvođenje jednostavnih radova na javnim objektima umjesto kutinskih obrtnika i tvrtki dovode oni iz Ivanić Grada, Siska, Dugog Sela, Čakovca ili Varaždina, a istovremeno naši propadaju.

U raspravi na Gradskom vijeću osim oporbenih vijećnika i vijećnica iz HSS-a je smatrala da je sasvim normalno da netko tko daje zemljište vrijedno milijun i 800 tisuća kuna za samo 180 tisuća kuna želi zaštiti svoje ulaganje. Podržavamo da Grad u projekt uloži 90% vrijednosti gradskog zemljišta i normalno je da tražimo jamstvo da će se projekt zaista i ostvariti. U suprotnom, bio bi to slučaj za DORH, USKOK i druge institucije koje su zbog muljanja sa zemljištem vodile postupke i protiv nekadašnjeg HSLS-ovog gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka.

Podsjećamo vas i na ranije pokrenuti i još uvijek nezavršeni postupak u vezi sumnjivih poslova oko gradskog zemljišta na mjestu budućeg Trga nezaposlenih u Kutini.

Moram nadalje kazati da oporba nikome nije brojala krvna zrnca već to rade HSLS, HDZ i HSS. Podsjetio bih na čitav niza zapošljavanja u Gradskoj upravi i gradskim ustanovama u kojima su ta zrnca pažljivo brojana, jer su, pored 2350 nezaposlenih u Kutini zapošljavana upravo djeca pročelnika ili visokorangiranih dužnosnika HSLS-a i HDZ-a te ja gradska uprava narasla s 26 na 50 zaposlenih samo u 8 godina, a gradski proračun nije veći zbog te činjenice.

Srdačno vas pozdravljam u ime oporbenih vijećnika,

Andrija Rudić

Predsjednik GO SDP Kutina

Kandidat za gradonačelnika