PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA SDP-a KUTINA

Press 10. ožujka 2013

Andrija Rudić, predsjednik SDP-a Kutina na konferenciji za novinare odgovorio je na priopćenje gradonačelnika Kutine Davora Žmegača povodom konferencije za novinare oporbenih stranaka u Kutini.

 

 “Stil priopćenja gradonačelnika podsjeća na reakciju Davora Žmegača kada nije dobio povjerenje Kutinčana da ih zastupa u Saboru. Tada je svojim sugrađanima najavio da bi moga prije vremena napustiti dužnost gradonačelnika.”, rekao je Rudić. “U svom jučerašnjem priopćenju gradonačelnik nije argumentirano odgovorio na razloge i argumente koje smo kao predsjednici stranaka iznijeli već i ovom prilikom izabrane gradske vijećnike iz oporbe i svoje sugrađane vrijeđa i omalovažava.”

 Gradska poduzeća i stanje u Gradu Kutini bolna su tema za gradonačelnika i vladajuću koaliciju koju predvodi, rekao je Rudić. “Pozivam gradonačelnika da pravim argumentima, a ne izvrtanjem činjenica i vrijeđanjem svojim sugrađanima objasni zašto je koalicija HDZ-a, HSLS-a i HSS-a dovela gradska poduzeća do situacije u kojoj se ne zna “tko pije, a tko plaća”. Mi u opoziciji jako dobro vidimo da na koncu svaki račun loših i štetnih odluka sadašnje gradske vlasti plaćaju naši sugrađani.”

 Komunikacija gradonačelnika Davora Žmegača nije dobra za naše sugrađane, za međusobno povjerenje i partnerski i suradnički odnos koji bismo trebali zajednički graditi u Gradu Kutini, poručio je na kraju Andrija Rudić, predsjednik SDP-a Kutina.